top of page

APK

Bij B.T.T.S. kunt u terecht voor de jaarlijkse Algemene Periode Keurig, afgekort de APK. Wettelijk gezien is de APK onderverdeeld in 2 categorieën namelijk:
APK 1: Voertuigen boven de 3.500 kg.
APK 2: Voertuigen onder de 3.500 kg. Omdat de APK voor vrachtwagens in de categorie bedrijfsauto´s zwaar valt, bent u verplicht deze jaarlijks te laten keuren, ook al is deze nieuw en rijdt u niet veel kilometers! Bij voertuigen onder de 3.500 kg is deze regelgeving anders, deze hoeven pas na maximaal 3 jaar voor het eerst gekeurd te worden.Tijdens de APK wordt de wagen op meerdere punten gecontroleerd, denk hierbij aan de staat van de banden, de remmen en de verlichting maar ook het chassis.Ons personeel is opgeleid, gecertificeerd en beschikt over de juiste apparatuur om de APK uit te voeren. Hierdoor is B.T.T.S. dan ook een erkend keuringsstation voor de RDW.

Wees op tijd met het inplannen van uw afspraak voor de APK, zo voorkomt u dat deze verloopt en riskeert u een hoge boete.

tachograaf

Elk voertuig of voertuigcombinatie boven de 3.500 kg is verplicht om uitgerust te zijn met een tachograaf. Deze tachograaf registreert uw rij- en rusttijden.Elke 2 jaar dient deze tachograaf gekeurd te worden door middel van een ijking. Wij beschikken in onze werkplaats over de juiste ijkapparatuur voor zowel analoge als digitale tachografen, zodat wij deze keuring voor u kunnen uitvoeren.Wanneer u uw voertuig bij ons APK laat keuren controleren wij ook altijd voor u of de tachograaf geijkt dient te worden.

 

VLD

Voertuigen die bestemd zijn voor het vervoer van levende dieren, afgekort VLD, moeten aan aan aantal eisen voldoen om letsel of lijden tijdens een transport te voorkomen. Deze eisen gelden alleen voor voertuigen die transporten uitvoeren waarbij de dieren langer dan 8 uur vervoerd worden. Wij kunnen uw voertuig zo inrichten dat deze aan de inrichtingseisen van de RDW voldoet. 

RDW-Logo.png
bottom of page